ပူစီနံရြက္ရဲ႕ က်န္းမာေရး အာနိသင္
==================

ပူစီနံရြက္ဟာ ပ႐ုတ္အုပ္စု၀င္ အပင္ တစ္မ်ိဳးျဖစ္ျပီး အနံ႔သင္းပ်ံ႕မႈ၊ ေႏြးေထြး ေစမႈနဲ႔ အနည္းငယ္ ခါးသက္တဲ့ အရသာ ရွိပါတယ္။ အျခားဟင္း ခ်က္စရာ အရြက္ေတြနဲ႔ မတူတာက ပူစီနံကို ဟင္းခတ္ အေမႊးအႀကိဳင္ အျပင္ ေဆးအျဖစ္လည္း အသံုးျပဳလို႔ ရပါတယ္။

၁။ ဘက္တီးရီးယားနဲ႔ မိႈပိုးေတြကို ေသေစပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး ကပ္ပါးပိုးေၾကာင့္ ျဖစ္တဲ့ ေယာနိ ေရာင္ရမ္းျခင္း၊ ပါးစပ္အနာေပါက္ျခင္း ေတြကို သက္သာ ေစပါတယ္။

၂။ဓာတ္တိုး ဆန္႔က်င္ ပစၥည္းေတြ ပါ၀င္တဲ့အတြက္ အိုမင္းရင့္ေရာ္ျခင္း ကေန ကာကြယ္ ေပးပါတယ္။

၃။ ဗီတာမင္ေအ၊ သံဓာတ္နဲ႔ မက္ဂနီ ဆီယမ္ေတြႂကြယ္၀စြာ ပါ၀င္တဲ့အ တြက္ ခုခံအား စနစ္ကို ျမွင့္တင္ ေပးႏိုင္ပါတယ္။

0 comments:

Post a Comment

 
Top