သစ္ၾကားသီး၏ က်န္းမာေရး အက်ိဳး ေက်းဇူးမ်ား
=========================

သစ္ၾကားသီး စားရင္ အဆီတက္မွာ စိုးလို႔ဆိုၿပီး တခ်ိဳ႕က ေရွာင္တတ္ ၾကပါတယ္။

တကယ္က သစ္ၾကားသီး မွာပါ ဝင္တဲ့ အဆီက ေကာင္းတဲ့အဆီပါ။ တစ္ ေန႔မွာ အသင့္အတင့္ ပမာဏကို စားေပး ရင္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို ထိန္းေပးႏိုင္တဲ့ အျပင္ ေအာက္ပါ က်န္းမာေရး စြမ္းပကား ေတြကိုလည္း ရရွိ ပါလိမ့္မယ္။

(၁) ႏွလံုးေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ ေပးပါတယ္ သစ္ၾကားသီးမွာ ပ႐ိုတင္းဓာတ္၊ အမွ်င္ဓာတ္၊ ဗီတာမင္၊ သတၲဳဓာတ္နဲ႔ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ မ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ သစ္ၾကားသီးမွာ အိုမီဂါ၃ ဖက္တီး အက္စစ္လည္း ပါဝင္ ေနပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ သစ္ၾကားသီးကို စားတာက ေသြးတြင္း မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာနဲ႔ ထ႐ိုင္ဂလစ္ စ႐ိုက္ အဆင့္ကို ေလ်ာ့က် ေစ တာေၾကာင့္ ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ႏႈန္းကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။

(၂) စိတ္က်ေရာဂါ သက္သာေစပါတယ္ သစ္ၾကားသီးနဲ႔ သစ္ၾကားသီးအဆီမွာ အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီး အက္စစ္ပါဝင္မႈ မ်ားတာေၾကာင့္ ဦးေႏွာက္ရဲ႕ လုပ္ငန္း ေဆာင္တာေတြကို ေကာင္းေကာင္းလုပ္ ေဆာင္ႏိုင္ေစၿပီး စိတ္က်ေရာဂါကို သက္သာ ေစပါတယ္။ စိတ္က် ေရာဂါ ခံစားေန ရသူအမ်ားစုဟာ သူတို႔ရဲ႕ ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီးအက္စစ္ ပမာဏ ေလ်ာ့နည္း ေနတတ္ပါတယ္။ ကေလး ေတြမွာ အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီးအက္စစ္ေလ်ာ့ က်ေနရင္ အာ႐ံုစူးစိုက္မႈခ်ိဳ႕တဲ့တဲ့ေရာဂါ (ဗီီံ)နဲ႔ ဆက္စပ္မႈရွိတယ္လို႔ ေလ့ လာမႈမ်ားစြာက ဆိုပါတယ္။

(၃) ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို ေလ်ာ့က် ေစပါတယ္ သစ္ၾကားသီးရဲ႕ ေကာင္းတဲ့ အက်ိဳး တစ္ခုက ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို ထိန္းေပး ႏိုင္တာပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ လိုမာလင္ဒါ တကၠသိုလ္ရဲ႕ ေလ့လာမႈေတြ အရ ထမင္းမစားခင္ သစ္ၾကားသီး အနည္းငယ္ စားတာက အစာစား ခ်င္စိတ္ကို ေလ်ာ့က်ေစၿပီး အစာကို နည္းနည္းပဲ စားျဖစ္ေစတယ္လို႔ သိရပါတယ္။

(၄) ႀကီးထြား ဖြံ႕ၿဖိဳးမႈအတြက္ အေရးပါပါတယ္ သစ္ၾကားသီးမွာ အာဟာရတန္ဖိုး မ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ တစ္ေန႔တာ အတြက္ လိုအပ္တဲ့ အာဟာရဓာတ္ကို ေကာင္းေကာင္း ရရွိေစပါတယ္။ သစ္ၾကားသီးမွာ ပ႐ိုတင္းဓာတ္၊ ဗီတာမင္ဘီ၊ ဗီတာမင္ အီး၊ မဂၢနီဆီယမ္၊ ကယ္လ္စီယမ္၊ ပိုတက္စီယမ္နဲ႔ မဂၢနိစ္ေတြ ပါဝင္ ေနတာေၾကာင့္ ဦးေႏွာက္ရဲ႕ လုပ္ငန္း ေဆာင္တာေတြကို ေကာင္း မြန္ေစသလို ခႏၶာကိုယ္ ႀကီးထြား ဖြံ႕ၿဖိဳးမႈ အတြက္လည္း အေရးပါ ပါတယ္။

Like · ·

0 comments:

Post a Comment

 
Top