မႈိမ်ားကို ဆီးခ်ိဳေ၀ဒနာရွင္မ်ား စားသံုးေပးႏိုင္
======================

မိႈမ်ားသည္ ၎တို႕တြင္ နည္းပါးစြာ ပါ၀င္ေသာ သၾကားဓာတ္ေၾကာင့္ ဆီးခ်ိဳ ေ၀ဒနာရွင္မ်ား စားသံုး ေပးႏိုင္ေၾကာင္း ေလ့လာမႈ တစ္ရပ္တြင္ ေဖာ္ျပ ထားသည္။

Himachal Pradesh University ဇီ၀သိပၸံ ဌာနမွ သုေတသီ Dr. TN Lakhanpal က မိႈကို ဟင္းအျဖစ္ ခ်က္ျပဳတ္စားသံုးေပး ျခင္းသည္ ဆီးခ်ိဳရွိေသာ ေ၀ဒနာရွင္ မ်ားအတြက္ ယင္းတြင္ ပါ၀င္ေသာ အာဟာရ တန္ဖိုးမ်ားက က်န္းမာေရး အာနိသင္ကို ေပးစြမ္းသည့္အျပင္ ယင္းတြင္ သၾကားဓာတ္ မဆိုစေလာက္ နည္းပါးစြာ ပါ၀င္မႈေၾကာင့္ ေဘးထြက္ ဆိုးက်ိဳးမ်ားကို မျဖစ္ေစေၾကာင္း၊ သို႕ေသာ္ အႏၲရာယ္ရွိေသာ၊ အဆိပ္ရွိေသာ မႈိမ်ားကို ဆိုလိုျခင္း မဟုတ္ဘဲ ျပည္သူမ်ား လြယ္လင့္တကူ စားသံုးႏိုင္ေသာ ေကာက္႐ိုးမိႈ၊ ေတာင္ပို႕မိႈႏွင့္ ႏြားရြက္ မိႈမ်ားကိုသာ ဆိုလုိျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း ယခုစာတမ္းတြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။

Like · ·

0 comments:

Post a Comment

:) :)) ;(( :-) =)) ;( ;-( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ $-) (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.

 
Top